Katkaisuhoito – ratkaisu päihderiippuvuuteen?

Katkaisuhoito on yksi vaihtoehto päihderiippuvuuden hoitoon. Se on lyhytaikainen hoitojakso, jonka tarkoituksena on katkaista riippuvuuden kierre ja auttaa potilasta alkamaan toipua. Monet päihderiippuvaiset tarvitsevat ensimmäisen askeleen kohti raittiutta ja katkaisuhoito voi olla juuri se askel.

Kantamon Päihdehoitokeskuksessa tarjoamme ammattitaitoista katkaisuhoitoa päihderiippuvaisille. Hoitojakso alkaa yksilöllisellä arviointikeskustelulla, jossa käymme läpi potilaan tilanteen ja tarpeet. Tämän jälkeen suunnittelemme yhdessä potilaan kanssa yksilöllisen hoitosuunnitelman.

Raittiuden tukeminen jatkohoidossa

Katkaisuhoito on usein vasta ensimmäinen askel päihderiippuvuuden hoidossa. Jotta raittius voisi säilyä pitkällä aikavälillä, tarvitaan myös jatkohoidon tukemista. Kantamo tarjoaa 11 kuukauden mittaisen jatkohoidon, joka tukee potilasta matkalla kohti pysyvää raittiutta.

Jatkohoidossa painotamme yksilöllistä tukea ja tarjoamme erilaisia terapiamuotoja päihderiippuvuuden hallitsemiseksi. Kantamon mobiilisovellus on myös tärkeä osa jatkohoitoa. Sovellus tarjoaa tietoa päihderiippuvuudesta sekä tukea raittiuden ylläpitämisessä. Jatkohoidon aikana potilaalla on myös mahdollisuus osallistua vertaistukiryhmiin ja saada tukea läheisiltään sekä hoitohenkilökunnalta.

Apua päihderiippuvaisten läheisille

Kantamo ymmärtää myös päihderiippuvaisten läheisten tarpeet. Siksi tarjoamme tukea myös heille. Hoitoon tulevan päihderiippuvaisen läheiset voivat osallistua tukikeskusteluihin ja saada tietoa päihderiippuvuudesta. Haluamme auttaa läheisiä ymmärtämään päihderiippuvuuden vaikutuksia ja tukemaan rinnalla kulkevaa henkilöä kohti toipumista.

Kantamo tarjoaa ammattitaitoista ja empaattista hoitoa päihderiippuvaisille sekä tukea heidän läheisilleen. Me olemme täällä auttaaksemme ja tarjoamme luottamuksellista apua kaikkiin riippuvuuteen ja hoitoon liittyviin kysymyksiin. Jos sinä tai läheisesi tarvitsette apua päihderiippuvuuden kohtaamisessa, ottakaa rohkeasti yhteyttä Kantamoon.