Hoito

Päihderiippuvuuden luonteen huomioiden hoitoon pääseminen on Kantamon puolelta tehty mahdollisimman helpoksi. Hoidon aloituksesta tulee aina sopia puhelimitse, mutta periaatteessa hoitoon pääsee jo samana päivänä.

Hoitoon voi kirjautua joka päivä 08.00-21.00 välisenä aikana.

Hoidon hinta on 6750 euroa, joka laskutetaan hoidon päätyttyä.

Meiltä voitte kysyä myös rahoitusvaihtoehtoja.

 

Päihderiippuvuuden hoito Kantamossa

Kantamo tarjoaa vertaistuellista Minnesota-mallista hoitoa. Tarkoitus on saada päihderiippuvainen ymmärtämään sairautensa. Sairaus ei ole kenenkään syytä ja siitä voi toipua. Läheiset ovat keskeinen osa hoitoa ja heille järjestetään hoidon aikana maksuton läheisviikonloppu.

Hoidon rakenne:

Perushoito
Hoidon kesto 28-35 vuorokautta. Perushoidossa käydään läpi omaa elämää ja potilas saa ymmärryksen päihderiippuvuudesta sairautena. Hoidon alussa on lääkärintarkistus, jossa käydään läpi käytössä olevat lääkkeet ja tarvittaessa saa alasajo-ohjeet pkv-lääkkeille.
Arkipäivisin terapiaa on kello 8-17 ja lisäksi iltaisin tunnin mittainen iltakeskustelu. Viikonlopun ohjelma kulkee läheisviikonloppujen mukaan.
Hoitomme tapahtuu ryhmissä koulutettujen päihdeterapeuttien johdolla, joilla itsellään on omakohtainen toipumiskokemus.

Läheisviikonloppu
Läheisviikonloppuun lähtee kutsu läheisimmille perheenjäsenille, sukulaisille ja ystäville, joita potilaan päihteiden käyttö on koskettanut. Viikonlopun aikana läheiset pääsevät kertomaan, miltä potilaan päihteidenkäyttö on tuntunut ja he saavat selvyyden päihderiippuvuudesta sairautena. Päihderiippuvaiselta läheinen kuulee viikonlopun aikana, miltä päihteidenkäyttö on tuntunut hänestä itsestään ja mitä hän odottaa raittiilta tulevaisuudelta.
Läheisterapeutin johdolla viikonlopun aikana pääsee purkamaan omia tuntojaan ja suunnittelemaan omaa toipumistaan.

Jatkohoito
Jatkohoito kokoontuu kerran viikossa 11 kuukauden ajan perushoitojakson jälkeen. Kaikilla läheisviikonloppuun osallistuneilla läheisillä on myös oikeus osallistua jatkohoitoon. Perushoidossa raitistutaan ja jatkohoidossa tuetaan raittiutta.
Perushoidon jälkeen potilaalla elettyään raittiina on mahdollisuus tulla veloituksetta lisäpäiville hoitokeskukseemme,

Hoitokokonaisuus
• Perushoito 28-35 vrk täysihoidolla
• Läheisviikonloppu läheisille
• Jatkohoito
• Vierailut hoitokeskuksessamme perushoidon jälkeen

Päihderiippuvaisen hoitoon saaminen voi tuntua mahdottomalta. Tämä johtuu päihderiippuvuuden kieltomekanismista. Hoitoon lähteminen ei kuitenkaan ole mahdotonta. Se vaatii tietynlaista otetta ja oikean ajoituksen. Vaikka sinusta tuntuisi, että olette kokeilleet jo kaiken mahdollisen, kannattaa soittaa meille. Soita 09-3611 9880. Autamme tilanteessa mielellämme.

Muistilista hoitoon tuloon liittyen:
  • Varmista hoitopaikka puhelimitse numerosta 09-36119880.
  • Hoitoon ei saa tulla itse ajavana.
    Voimme tarvittaessa noutaa rautatie- tai linja-autoasemalta.
  • Hoitoontulopäivänä ei saa olla päihtynyt.
  • Lääkärin lähetettä ei tarvita. Hoidon alussa on lääkärintarkastus.
  • Mikäli henkilöllä on työnantajan terveyspalvelut,  kannattaa sairausloma hakea koko hoidon ajaksi sieltä. Myös meidän lääkärimme voi kirjoittaa sairausloman.
  • Hoidon maksaja tulee olla selvillä. Jos maksaja on kunta, maksusitoumus tulee olla selvitettynä ennen hoitoon tuloa. Maksusitoumusta ei voi hakea hoitoon kirjautumiseen jälkeen.
  • Yhteydenpito ja asioiden hoitaminen on rajallista perushoidon aikana.