Asiantuntijoiden vinkit huumeriippuvuuden hoidossa

Ennen huumeriippuvuuden hoidon aloittamista on tärkeää ymmärtää, että riippuvuus on sairaus, josta voi toipua. Päihderiippuvuus vaikuttaa sekä fyysiseen että psyykkiseen hyvinvointiin ja hoitoon tulee suhtautua kokonaisvaltaisesti. Kantamon päihdehoitokeskuksessa käytämme hoitomallia, joka perustuu asiantuntijoiden pitkäaikaiseen kokemukseen päihderiippuvuuden hoidosta. Tässä artikkelissa jaamme muutamia vinkkejä ja kokemuksia, jotka voivat auttaa saavuttamaan raittiuden ja elämään päihteettömän elämän.

Motivaation merkitys hoitoon hakeutumisessa

Yksi yleinen harhaluulo päihderiippuvuuden hoidossa on, että riippuvaisen täytyy olla itse täysin motivoitunut raitistumaan ennen kuin hoito voi alkaa. Kantamon päihdehoitokeskuksessa ymmärrämme, että tämä ajatus ei pidä paikkaansa. Motivaatio voi syntyä vasta hoidon aikana. Tärkeintä on, että henkilö on suostuvainen tulemaan hoitoon ja haluaa muutosta elämäänsä. Motivaation löytyessä voimme tarjota ohjelmia ja taitoja, jotka edistävät raittiutta ja auttavat riippuvuuden voittamisessa.

Hoitoon hakeutuessaan ei ole tarpeellista olla jo täysin perillä siitä, mitä kaikkia hoitomuotoja on saatavilla tai kuinka pitkä hoitojakso tulee olemaan. Kantamon päihdehoitokeskuksessa tarjoamme neljän viikon mittaisen perushoidon sekä jatkohoidon, ja voimme auttaa valitsemaan oikean hoitomuodon jokaiselle yksilölle. Ammattimainen hoitohenkilökuntamme on valmiina vastaamaan kysymyksiin ja tukemaan asiakkaitamme päihderiippuvuuteen liittyvissä asioissa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit