Mikä on katkaisuhoito ja miten se toimii?

Katkaisuhoito on turvallinen tapa irrottautua päihdekierteestä. Se on tietoinen päätös hakea apua ja aloittaa kuntoutusprosessi päihderiippuvuutta vastaan. Katkaisuhoito auttaa katkaisemaan fyysisen riippuvuuden päihteistä ja valmistaa siten potilaan kohti jatkohoitoa ja raitista elämää.

Katkaisuhoito toteutetaan yleensä päihdehoitokeskuksessa, kuten meidän yrityksessämme Kantamossa. Tärkeintä on, että hoidon toteutuksessa on mukana päihdeongelmiin erikoistunut lääkäri tai hoitotiimi. Päihdehoitosi hoitava taho päättää yhdessä sinun kanssasi sopivasta katkaisuhoidon kestosta ja menetelmästä ottaen huomioon yksilölliset tarpeesi ja terveydentilasi.

Katkaisuhoito turvallisena vaihtoehtona päihteistä irtautumiseen

Päihderiippuvuuden katkaisuhoito on turvallinen ja tehokas tapa päästä eroon päihteistä. Hoidon aikana potilaalle annetaan lääketieteellistä tukea ja seurantaa, jotta päihteiden vieroitus sujuu mahdollisimman turvallisesti ja mukavasti. Tällainen valvottu ympäristö takaa, että tarvittava apu on saatavilla, jos vieroitusoireet tulevat voimakkaiksi tai komplikaatioita ilmenee.

Katkaisuhoidolla pyritään myös vähentämään päihderiippuvuuden mahdollisia komplikaatioita ja riskejä, kuten aivosairauksia, maksavaurioita tai sydän- ja verisuoniongelmia. Lisäksi hoidon aikana tarjotaan myös tukea ja ohjausta elämäntapamuutoksen toteuttamiseen sekä jatkohoitoon siirtymiseen. Tämä kaikki on tärkeää pitkäaikaisen toipumisen kannalta.