Miten päihdehoito auttaa peliriippuvuudessa?

Peliriippuvuus on vakava ongelma, joka voi aiheuttaa merkittäviä haittoja niin yksilölle kuin hänen läheisilleenkin. Päihdehoito voi kuitenkin tarjota tehokkaan avun myös peliriippuvuuden hoitamiseen. Kantamo on päihdehoitokeskus, joka on erikoistunut tarjoamaan hoitoa päihde- ja peliriippuvaisille sekä heidän läheisilleen. Meillä ymmärretään, että riippuvuus on sairaus, josta voi toipua, ja tarjoamme monipuolisia hoitomahdollisuuksia.

Päihdehoito peliriippuvuudessa: Kokonaisvaltainen ja yksilöllinen lähestymistapa

Peliriippuvuuden hoito Kantamossa perustuu kokonaisvaltaiseen ja yksilölliseen lähestymistapaan. Ymmärrämme, että jokainen riippuvuus on ainutlaatuinen, ja siksi tarjoamme räätälöityä hoitoa jokaiselle asiakkaallemme. Hoidossamme korostuu myös päihderiippuvaisten läheisten tuki ja osallisuus.

Ensimmäinen vaihe hoitopolullamme on neljän viikon mittainen perushoitojakso. Tänä aikana asiakkaan kanssa tehdään yksityiskohtainen hoitosuunnitelma, joka sisältää erilaisia terapiamuotoja, kuten yksilöterapiaa, ryhmäterapiaa ja perheterapiaa. Terapioiden tavoitteena on ymmärtää peliriippuvuuden syitä, löytää uusia keinoja hallita impulsseja sekä oppia terveitä elämäntaitoja. Peliriippuvuuden hoitoon kuuluu myös lääketieteellinen tuki, joka auttaa lievittämään vieroitusoireita ja mahdollisia samanaikaisia mielenterveyden haasteita.

Jatkohoidon merkitystä ei voi myöskään aliarvioida. Kantamo tarjoaa 11 kuukauden jatkohoitojaksoa, jonka aikana asiakas saa tukea ja ohjausta raittiuden ylläpitämiseen sekä käsitellään mahdollisia takaiskuja tai haasteita. Jatkohoidossa käytämme Kantamon mobiilisovellusta, joka tarjoaa tietoa päihderiippuvuudesta sekä tukea raittiudessa. Sovellus on helppo käyttää ja sisältää erilaisia harjoituksia ja vinkkejä, joiden avulla voidaan edistää toipumista ja vahvistaa uusia terveitä rutiineja.

Päihdehoito ei ole vain yksilön hoitoa, vaan se koskettaa myös hänen läheisiään. Kantamossa tarjoamme tukea myös päihderiippuvaisten läheisille. Järjestämme säännöllisesti vertaisryhmiä ja keskustelutilaisuuksia, joissa läheiset voivat jakaa kokemuksiaan ja saada tukea samassa tilanteessa olevilta. Tukemalla läheisiä autamme myös heidän jaksamistaan ja parannamme koko perheen hyvinvointia.

Peliriippuvuus on vakava haaste, mutta päihdehoito tarjoaa toivoa ja mahdollisuuden toipumiseen. Kantamo on luotettava kumppani hoitopolullasi kohti parempaa elämää. Meillä riippuvuutesi kohdataan ammattitaidolla ja empaattisesti, ja yhdessä voimme löytää ratkaisun peliriippuvuuden haasteisiin. Ota yhteyttä Kantamon asiantuntijoihin ja tiedustele lisää palveluistamme. Olemme täällä auttamassa sinua ja läheisiäsi jokaisena päivänä!