Minnesota-mallin tehokkuus päihdehoitokeskuksessa

Minnesota-malli on tunnettu ja hyväksi havaittu hoitomalli päihdeongelmien ja peliriippuvuuden hoidossa. Kantamon päihdehoitokeskus hyödyntää tätä mallia tarjotessaan tukea peliriippuvaisille ja heidän läheisilleen. Minnesota-malli perustuu ryhmäterapiaan ja vertaistukeen, ja se on osoittanut tehonsa lukuisissa tutkimuksissa.

Hoito-ohjelman keskeisenä osana on 12 askeleen ohjelma, joka pohjautuu vertaistukeen ja henkilökohtaiseen muutokseen. Tämä ohjelma auttaa päihderiippuvaisia ja peliriippuvaisia toipumaan riippuvuudestaan ja rakentamaan uudenlaista elämää ilman päihteitä tai peliä.

Tuki läheisille päihdeongelmaisten ja peliriippuvaisten rinnalla

Ymmärrämme, että päihderiippuvainen tai peliriippuvainen henkilö ei ole ainoa, joka tarvitsee apua. Kantamo tarjoaa myös tukea läheisille, jotka ovat joutuneet kokemaan päihdeongelman tai peliriippuvuuden vaikutukset omassa elämässään. Läheisten tukiohjelma tarjoaa vertaistukea, neuvontaa ja psykologista apua, jotta he voivat paremmin ymmärtää tilannetta ja oppia käsittelemään omia tunteitaan ja reaktioitaan.

Läheisten tuki on merkittävässä roolissa kuntoutumisessa, ja se auttaa myös luomaan parempaa ymmärrystä päihdeongelmista ja peliriippuvuudesta. Me Kantamossa haluamme tarjota laajan kokonaisvaltaisen tuen, johon kuuluu paitsi päihdehoidon lisäksi myös läheisten huomioiminen ja heidän omaa hyvinvointiaan edistävät palvelut.