Päihderiippuvaisen hoitoon hakeutuminen: Mistä aloittaa?

Päihderiippuvuus on vakava ongelma, joka voi vaikuttaa elämän kaikkiin osa-alueisiin. Hoitoon hakeutuminen on ensimmäinen askel kohti toipumista, mutta monelle riippuvaiselle se voi tuntua pelottavalta ja vaikealta päätökseltä. Tässä artikkelissa käsittelemme päihderiippuvaisen hoitoon hakeutumista ja sitä, mitä tarvitaan toipumisen alkuun saattamiseksi.

1. Tunnista ongelma: Päihderiippuvuuden tunnistaminen itsessään voi olla haastavaa, mutta kun olet tiedostanut, että sinulla on ongelma, olet jo ottanut merkittävän askeleen oikeaan suuntaan. Ole rehellinen itsellesi ja arvioi omaa päihteiden käyttöäsi. Pohdi, onko se hallinnassa vai onko se aiheuttanut haittaa elämässäsi. Mikäli tunnistat riippuvuuden merkkejä, on aika hakea apua.

2. Ota yhteys ammattilaisiin: Ammattitaitoisen hoitohenkilökunnan tuki ja ohjaus ovat ensiarvoisen tärkeitä päihderiippuvaisen hoitoon hakeutumisessa. Ota yhteyttä asiantuntijoihin, kuten Kantamon hoitokeskukseen, ja keskustele tilanteestasi. He auttavat sinua hahmottamaan hoitopolun, joka sopii juuri sinulle. Ammattilaisten avulla voit saada selkeää tietoa hoitomahdollisuuksista ja eri vaiheista, joista hoitopolku koostuu.

Mitä tarvitaan päihderiippuvaisen hoitoprosessissa?

Päihderiippuvaisen hoitoprosessi on monivaiheinen ja vaatii sitoutumista ja tukea. Tässä kappaleessa käsittelemme hoitoprosessin keskeisiä osa-alueita ja niitä tekijöitä, jotka ovat avainasemassa toipumisen kannalta.

1. Motivaatio hoitoon: Vaikka päihderiippuvaisen ei välttämättä tarvitse olla täysin motivoitunut raitistumaan, on tärkeää, että hän on suostuvainen hakeutumaan hoitoon. Kantamo tarjoaa apua riippuvaisille, jotka ovat halukkaita saamaan apua ja tukemaan heitä matkalla kohti raittiutta.

2. Perushoitojakso: Päihderiippuvaisen hoitoprosessi alkaa perushoitojaksolla, joka kestää neljä viikkoa. Tämän ajanjakson aikana keskitytään päihteiden käytön lopettamiseen, fyysisen voinnin kohentamiseen sekä itsetuntemuksen kehittämiseen. Tavoitteena on luoda vankka perusta toipumiselle ja antaa päihderiippuvaiselle tarvittavat tiedot ja taidot elämänmuutoksen tueksi.

3. Jatkohoito: Perushoidon jälkeen päihderiippuvaiselle tarjotaan 11 kuukauden mittainen jatkohoito, joka on keskeinen osa toipumista. Jatkohoitovaiheessa painopiste siirtyy tukiverkoston rakentamiseen ja tavoitteelliseen elämänmuutokseen. Tässä vaiheessa Kantamon mobiilisovellus tarjoaa tukea ja tietoa päihderiippuvuuden hallintaan ja raittiuden ylläpitämiseen.

Päihderiippuvaisen hoitoon hakeutuminen on haasteellinen prosessi, mutta myös ensiarvoisen tärkeä askel kohti toipumista. Kantamo tarjoaa ammattitaitoista ja kokonaisvaltaista hoitoa päihderiippuvaisille. Ota rohkeasti yhteyttä meihin ja anna meidän auttaa sinua matkalla kohti parempaa elämää.