Oireet ja niiden tunnistaminen

Peliriippuvuus on vakava riippuvuushäiriö, joka voi vaikuttaa merkittävästi yksilön elämään. Oireet voivat vaihdella henkilöstä toiseen, mutta on olemassa joitakin yleisiä merkkejä, joista peliriippuvuus voi tunnistaa. Tällaisia oireita voivat olla esimerkiksi pakonomainen tarve pelata yhä enemmän ja suuremmilla panoksilla, vaikeus lopettaa pelaaminen tai kontrolloida sitä, jatkuvat taloudelliset vaikeudet pelien aiheuttaman rahankäytön takia, ajankäytön hallinnan puute ja vetäytyminen sosiaalisista suhteista.

On tärkeää tunnistaa nämä oireet ajoissa ja hakea apua, jotta vältetään tilanteen paheneminen. Kantamo tarjoaa ammattitaitoista apua ja tukea peliriippuvaisille sekä heidän läheisilleen. Asiantunteva henkilökuntamme osaa tunnistaa riippuvuuden merkit ja auttaa löytämään parhaan hoitomuodon jokaiselle yksilölle.

Hoito ja kuntoutus

Kantamo tarjoaa monipuolista hoitoa peliriippuvuudesta kärsiville. Hoitomallimme perustuu tieteelliseen tutkimukseen ja kokemukseen. Kantamon hoitoon voi hakeutua eri rahoitusvaihtoehtojen avulla, joten rahatilanne ei saa olla este avun hakemiselle. Hoitoon pääsee heti, koska tiedämme, että apu on saatavilla välittömästi tarvittaessa. Yksi ainutlaatuisista ominaisuuksista hoitomallissamme on se, että hoitoon tullakseen pelaajan ei tarvitse olla itse motivoitunut raitistumaan. Riittää, että pelaaja on suostuvainen tulemaan Kantamoon. Tämä auttaa edistämään hoitoon sitoutumista ja parantaa hoidon tehokkuutta.

Peliriippuvuuden hoito Kantamossa koostuu neljän viikon mittaisesta perushoitojaksosta ja 11 kuukauden mittaisesta jatkohoidosta. Jatkohoidon tueksi käytämme Kantamon mobiilisovellusta, joka on ladattavissa ilmaiseksi sovelluskaupoista. Mobiilisovellus sisältää tietoa päihderiippuvuudesta ja tarjoaa tukea raittiudessa. Tarjoamme myös tukea pelaajan läheisille, koska heidän tukensa ja ymmärryksensä ovat tärkeitä pelaajan toipumisen kannalta.

Hoidon tavoitteena on auttaa pelaajaa luomaan terveempiä käyttäytymismalleja, oppimaan hallitsemaan kiusauksia ja kehittämään terveempää suhdetta pelaamiseen. Kantamon ammattitaitoinen henkilökunta tukee pelaajaa koko toipumisprosessin ajan ja tarjoaa välineitä onnistuneeseen toipumiseen. Yhdistämällä yksilöllinen hoito, vertaistuki ja asiantuntijoiden ohjaus, Kantamo auttaa pelaajia rakentamaan uuden, riippumattoman ja onnellisen elämän ilman peliriippuvuutta.