1. Riippuvuuden hoito - Ensimmäiset askeleet kohti toipumista

Monelle päihderiippuvaiselle avun hakeminen ja päihderiippuvuudesta toipuminen saattavat tuntua mahdottomalta tehtävältä. Riippuvuuden hoito vaatii kuitenkin vahvaa tahtoa ja ammattitaitoista tukea. Me, Kantamo, tarjoamme päihderiippuvaisille juuri tätä tukea, joka auttaa heitä pääsemään takaisin terveeseen elämään.

Ensimmäinen askel kohti toipumista on uskaltaminen ottaa yhteyttä meihin. Tarjoamme päihderiippuvaisten läheisille luottamuksellista neuvontaa ja tukea. Keskeisenä ajatuksena hoidossamme on kohdata riippuvuus sairautena, josta voi toipua. Niinpä päihderiippuvainen voi hakeutua hoitoon meidän kauttamme kansalaisen, kunnan, vakuutusyhtiön tai työnantajan tukemana. Ajanvarauksen tekeminen on helppoa ja nopeaa, jotta hoitoon pääsee mahdollisimman pian.

2. Perushoito ja jatkohoito - Vahvaa tukea vaihe vaiheelta

Kantamon tarjoamassa hoidossa päihderiippuvainen kohtaa neljän viikon mittaisen perushoitojakson, joka asettaa tukevan pohjan toipumiselle. Tämä jakso tarjoaa päihderiippuvaiselle paitsi tietoa päihderiippuvuudesta myös kokonaisvaltaista tukea raittiuden tavoittelussa. Henkilökuntamme koostuu pätevistä ammattilaisista, joilla on henkilökohtainen toipumiskokemus päihderiippuvuudesta. Tämä kokemus auttaa meitä ymmärtämään ja tukemaan päihderiippuvaista yksilöllisesti.

Mutta toipuminen ei pääty siihen. Perushoidon jälkeen päihderiippuvainen siirtyy 11 kuukauden mittaiseen jatkohoitoon. Tämä vaihe on yhtä tärkeä kuin itse perushoitojakso, sillä se tarjoaa jatkuvaa tukea ja työkaluja päihderiippuvuuden hallintaan. Tukena käytämme myös mobiilisovellustamme, joka tarjoaa päihderiippuvaiselle tietoa ja tukea raittiudessa. Mobiilisovellus on ladattavissa ilmaiseksi sovelluskaupoista ja sen avulla päihderiippuvainen voi jatkaa toipumistaan myös hoitojakson jälkeen.

Riippuvuuden hoitoon hakeutuminen voi olla pelottavaa, mutta Kantamon ammattitaitoinen ja empaattinen henkilökunta auttaa päihderiippuvaista löytämään takaisin terveeseen elämään. Uskomme riippuvuudesta toipumisen mahdollisuuteen ja haluamme tarjota apua ja tukea jokaiselle, joka sitä tarvitsee.