Oman riippuvuuden tunnistaminen ja hoitoon hakeutuminen

Riippuvuuden tunnistaminen ja hoitoon hakeutuminen on ensimmäinen askel kohti toipumista. Kantamo ymmärtää, että tämä voi olla vaikeaa ja pelottavaa prosessia, mutta haluamme korostaa, että apu on aina saatavilla. Riippumatta siitä, onko kyseessä päihteiden, pelien tai muiden riippuvuuksien hallitseminen, olemme täällä tukemassa sinua ja läheisiäsi koko matkallanne.

Riippuvuuden hoitoon hakeutumisen ei tarvitse olla itsestäänselvyys. Meille tärkeintä on, että olet suostuvainen tulemaan Kantamoon. Meidän ammattitaitoinen ja empaattinen henkilökuntamme auttaa sinua ymmärtämään riippuvuuden sairautena, josta voi toipua. Tarjoamme myös tukea läheisillesi, sillä tiedämme että riippuvuuden vaikutukset ulottuvat myös heihin. Riippumatta siitä, kuinka syvälle riippuvuus on juurtunut, uskomme jokaisen voivan löytää tien toipumiseen, ja olemme täällä auttamassa sinua juuri sinun tarpeidesi mukaan.

Mitä odottaa hoitojakson aikana

Kantamossa riippuvuuden hoito koostuu neljän viikon mittaisesta perushoitojaksosta sekä 11 kuukauden mittaisesta jatkohoidosta. Perushoitojakson aikana sinulla on mahdollisuus saada syvällistä tietoa päihderiippuvuudesta, oppia uusia taitoja ja strategioita riippuvuuden hallitsemiseksi sekä työskennellä yhdessä asiantuntijoidemme kanssa yksilöllisten hoitosuunnitelmien luomiseksi. Tämä hoitojakso antaa sinulle vankan perustan toipumiselle ja tarjoaa tukea ja ohjausta koko matkallesi.

Jatkohoidon tarkoituksena on tarjota sinulle pitkäaikaista tukea ja ylläpitoa toipumisen jälkeen. Kantamon mobiilisovellus on tärkeä osa jatkohoidon tukea. Sovellus tarjoaa sinulle tietoa päihderiippuvuudesta, raittiuden ylläpitämisestä ja itsehoitokeinoista. Se tarjoaa myös mahdollisuuden seurata edistymistäsi ja kommunikoida muiden samanlaisissa tilanteissa olevien kanssa. Käyttämällä mobiilisovellusta saat jatkohoidon tukesi aina mukanasi, missä ikinä oletkin.