Joka kymmenes suomalainen kärsii riippuvuudesta. Yleisin on alkoholismi, jota sairastaa 5 % aikuisväestöstä. Peliriippuvuudesta kärsiviä on 3 % ja huumeaddikteja 1,3 %. Kaikkia riippuvuuksia yhdistää se, että käyttöön liittyy pakonomainen tarve, jonka takia käyttö jatkuu kiistattomista haitoista huolimatta.  Riippuvuussairaus koskettaa suoraan noin 300 000 ihmistä, joiden rinnalla elää perheenjäseniä nelinkertainen määrä. 

Kantamo Oy tarjoaa kuntoutusta riippuvuuksista kärsiville ihmisille. Kantamo on Suomen johtava Minnesota-mallisen tai 12 askeleen hoitomallin laitosmuotoisen päihdekuntoutuksen järjestäjä ja sillä on maan laajin jatkohoitoverkosto. Yrityksen päihdehoitokeskukset sijaitsevat Kärkölässä noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä sekä Ähtärissä. Jatkohoitoryhmiä on tarjolla yli 30 paikkakunnalla. Kantamo kuntouttaa vuosittain noin 500 alkoholi-, huume- tai peliriippuvuudesta kärsivää suomalaista ja tukee lisäksi heidän läheisiään.

Kantamon hallitus vahvistuu nyt kahdella uudella jäsenellä. Uusina jäseninä aloittavat Heini Pirttijärvi (KTM) ja Julius Miikkulainen (KTM). 

Heini Pirttijärvellä on laaja kokemus sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden johtamisesta. Hän on aiemmin toiminut mm. Esperi Caren vt. toimitusjohtajana. Tällä hetkellä hän toimii useamman eri hallituksen jäsenenä sekä johdon konsulttina yritysten uudistushankkeissa. 

”Kantamo ja koko sen henkilökunta tekee yhteiskunnallisesti erittäin merkittävää ja erinomaista työtä  riippuvuudesta kärsivien sekä heidän läheistensä auttamisessa. On hienoa liittyä  Kantamon osaavaan tiimiin kehittämään toimintaa edelleen, sillä ihmisten hyvinvointi on ollut urani aikana aina minulle tärkeää.”, toteaa Pirttijärvi.

Julius Miikkulainen on liikkeenjohdon ja markkinointiviestinnän ammattilainen, jolla on myös vankka tuntemus päihdekuntoutusliiketoiminnasta. Hän on toiminut kolmen vuoden ajan myös Kantamon toimitusjohtajana. Nykyisin hän toimii yrittäjänä ruoka-alan start-upissa sekä tekee markkinointiviestinnän konsultointia. 

”Kantamon toiminta on laadukasta ja linkittyy mielenkiintoiseen yhteiskunnalliseen haasteeseen. Suomessa ollaan vielä takamatkalla riippuvuussairauksien hoidossa ja siihen liittyvissä asenteissa. Ruotsissa ja USA:ssa riippuvuus on hoidettavissa oleva sairaus siinä missä diabeteskin. Jos yhä useampi saadaan toimivan hoidon piiriin, vähennetään inhimillistä hätää ja samalla yhteiskunnan resursseja säästyy merkittävästi”, Miikkulainen sanoo.

Kantamo Oy:n hallituksessa on yhteensä kuusi jäsentä. Hallituksen kokoonpanoon voi tutustua tarkemmin sivulla Kantamon hallitus | Kantamo

Lisätietoja,

Juha Rantanen, hallituksen puheenjohtaja

juha.i.rantanen@gmail.com