09-3611 9880   Avoinna ma-pe 9-21 ja la-su 10-21. Lue koronatiedote

Minnesota-hoito on tie eroon päihteistä

Kantamo on tehnyt päihderiippuvaisten pääsyn Minnesota-hoitoon mahdollisimman helpoksi. Hoidon aloituksesta tulee aina sopia puhelimitse, mutta periaatteessa hoitoon pääsee jo samana päivänä.

Minnesota-hoitomallin hoitoon kuuluu perushoidon (28-35 vrk) lisäksi läheisviikonloppu läheisille, 11 kuukautta kestävä avohoidossa tapahtuva jatkohoito ja tarvittaessa myös lisäviikko.

Hoitoon voi kirjautua joka päivä kello 08.00-21.00 välisenä aikana.

Hoidon hinta 6200 euroa tai esim. 165,96 € / kk 48 kk maksuajalla. Katso lisää rahoitusvaihtoehdosta tai soita 09-3611 9880.

Ota yhteyttä, me autamme.

Asiantuntijamme vastaavat luottamuksellisesti ja veloituksetta kaikkiin kysymyksiinne joka päivä aamusta iltaan. Neuvomme päihderiippuvaisia sekä läheisiä kaikissa riippuvuuteen ja hoitoon liittyvissä asioissa.

Soita 09-3611 9880

Puhelinnumero 09 3611 9880

Lähetä Whatsapp-viesti

Whatsapp-numero 09 3611 9880

Lähetä sähköpostia

info@kantamo.fi

Minnesota-hoitomallilla eroon päihteistä

Kantamo tarjoaa vertaistuellista Minnesota-hoitoa alkoholisteille ja päihderiippuvaisille. Hoidon päätarkoituksena on saada päihderiippuvainen tai alkoholisti ymmärtämään sairautensa. Sairaus ei ole kenenkään syytä ja siitä voi toipua. Läheiset ovat keskeinen osa hoitoa ja heille järjestetään hoidon aikana maksuton läheisviikonloppu.

Meille hoitoon tullakseen alkoholistin tai päihderiippuvaisen ei tarvitse olla itse motivoitunut raitistumaan. Kunhan hoitoon tuleva on suostuvainen tulemaan Kantamoon, se riittää. Minnesota-hoidon tehtävänä on löytää riippuvaisen sisäinen motivaatio raitistumiselle.

Kantamon Minnesota-hoito sisältää

- Perushoito 28-35 vrk täysihoidolla

- 200 tuntia ohjattua terapiaa

- Läheisviikonloppu läheisille

- Ilmainen 11 kuukautta kestävä jatkohoito

- Vierailut ja lisäviikko hoitokeskuksessamme perushoidon jälkeen

Mitä on Minnesota-mallinen päihdehoito?

Minnesota-mallinen päihdehoito kehittyi Yhdysvaltain Minnesotan päihdehoitokeskuksissa 1950-luvulla. Minnesota-mallinen päihdehoito keskittyi alusta asti Anonyymien Alkoholistien 12 askeleen ohjelmaan, jota sovelletaan Minnesota-hoitoon yhä nykypäivänäkin.

Minnesota-hoito teki pikkuhiljaa päihdehoitoon hakeutumisesta helpompaa riippuvaiselle, sillä se oli ensimmäisiä inhimillisiä ja potilaan tarpeet huomioon ottavia hoitomalleja maailmassa. 

Minnesota-hoito kasvatti nopeasti suosiotaan, sillä se edusti täysin uudenlaista tapaa hoitaa alkoholismia ja päihderiippuvuuksia. Häpeä ja syyllistäminen kitkettiin hoidosta pois, jotta kynnys hakea apua madaltuisi ja potilailla olisi aidosti inhimillinen, välittävä ja terapeuttinen kokemus päihdehoidossa.

Minnesota-hoito tiivistettynä:

Perusajatuksena Minnesota-mallisessa hoidossa on alkoholismin ja päihderiippuvuuden perinnöllisyys ja jatkuva sairastaminen elämässä. Ainoana keinona taistelussa riippuvuutta vastaan on pidättäytyä 100 %:sti päihteiden käytöstä. Perusperiaatteet Minnesota-hoidossa on:

 • Päihderiippuvuuden käsitteleminen kokonaisvaltaisena sairautena, joka vaikuttaa sekä fyysisiin että henkisiin elämän osa-alueisiin. 
 • Alkoholismi ja päihderiippuvuus ei ole oire, vaan perinnöllinen sairaus, johon henkilö voi vaikuttaa vain pidättäytymällä päihteen käytöstä.
 • Päihderiippuvuutta hoidetaan paljon vertaistuella, joka on tutkitusti inhimillinen ja tehokas keino hoitaa riippuvuutta. Toinen addikti voi parhaiten tuntea toisen ilman stigmaa, häpeää ja salailua. 
 • Ryhmäterapiaistunnot ovat keskeisessä roolissa vertaistukea antavina istuntoina. Toipuvat addiktit pohtivat ryhmissä, miten alkoholismi tai päihderiippuvuus on vaikuttanut elämään, läheisiin ja terveyteen.
 • Päihderiippuvuuden tarkastelussa otetaan vahvasti huomioon myös läheiset. Se ei vaikuta pelkästään addiktiin, vaan kaikkiin ihmisiin tämän ympärillä.

Kantamo kunnioittaa Minnesota-hoidossaan hoitomallin alkuperäisiä periaatteita ja ideologiaa. Päihdetyön ammattilaiset pitävät parasta mahdollista huolta potilaista, ja hoitomalli on hyvin ihmisläheinen.

Iso osa Minnesota-mallisesta hoidosta keskittyy terapiaan ja päihderiippuvaisen sisäisten puolustusjärjestelmien ja kieltomekanismien purkamiseen. Tie raittiuteen alkaa todellisuuden kohtaamisella, turvallisessa ja lämpimässä ympäristössä.

Minnesota-hoidon rakenne

Perushoito

Perushoito on laitoshoitojakso, jonka kesto on 28-35 vuorokautta, riippuen potilaan tilanteesta. Perushoidossa käydään läpi omaa elämää ja potilas saa ymmärryksen päihderiippuvuudesta sairautena. Hoidon alussa on lääkärintarkastus, jossa käydään läpi käytössä olevat lääkkeet ja tarvittaessa saa alasajo-ohjeet pkv-lääkkeille.

Arkipäivisin terapiaa on kello 8-17 ja lisäksi iltaisin tunnin mittainen iltakeskustelu. Viikonlopun ohjelma kulkee läheisviikonloppujen mukaan.

Hoitomme tapahtuu ryhmissä koulutettujen päihdeterapeuttien johdolla, joilla itsellään on omakohtainen toipumiskokemus.

Läheisviikonloppu

Läheiset kuuluvat Kantamon Minnesota-hoitomalliin olennaisesti. Hoidon kolmantena tai neljäntenä viikonloppuna järjestetään läheisviikonloppu. Kutsu viikonloppuun lähtee läheisimmille perheenjäsenille, sukulaisille ja ystäville, joita potilaan päihteiden käyttö on koskettanut.

Viikonlopun aikana läheiset pääsevät kertomaan, miltä potilaan päihteiden käyttö on tuntunut ja he saavat selvyyden päihderiippuvuudesta sairautena. Läheinen kuulee viikonlopun aikana sairastuneen suusta, miltä päihteidenkäyttö on tuntunut hänestä itsestään ja mitä hän odottaa raittiilta tulevaisuudelta.

Läheisterapeutin johdolla viikonlopun aikana pääsee purkamaan omia tuntojaan ja suunnittelemaan omaa toipumistaan.

Jatkohoito

Minnesota-hoidon jatkohoito on maksutonta avohoitoa, joka kokoontuu kerran viikossa 11 kuukauden ajan perushoitojakson jälkeen. Kaikilla läheisviikonloppuun osallistuneilla läheisillä on myös oikeus osallistua jatkohoitoon. Perushoidossa raitistutaan ja jatkohoidossa tuetaan raittiutta.

Intervallijaksot

Perushoidon jälkeen potilaalla elettyään raittiina on mahdollisuus tulla veloituksetta lisäpäiville hoitokeskukseemme Kantamoon.

Minnesota-hoidon hinta

Minnesota-hoito Kantamossa maksaa 6200 euroa ja se kattaa niin perushoidon kuin 11 kuukautta kestävän jatkohoidon. Summa laskutetaan vasta hoidon päätyttyä. Meiltä voi kysyä lisää rahoitusvaihtoehdoista.

Kunnan maksusitoumus: apu Minnesota-hoidon kuluihin

Minnesota-hoitoa varten on mahdollista hakea kunnan tai kaupungin maksusitoumus. Mikäli potilas tulee kunnan maksusitoumuksella hoitoon, on maksusitoumus oltava selvitettynä ennen hoitoon tuloa.

Minnesota-hoidon maksusitoumus on mahdollista saada, jonka jälkeen potilaan omavastuu on kunnasta tai kaupungista riippuen 10% - 15%:a hoidon kokonaishinnasta. Maksusitoumusta voi anoa kotikunnan sosiaali- tai perusturvakeskuksesta.

Miten maksusitoumusta kannattaa hakea?

Päihdehuollon palveluja on annettava sellaisille henkilöille, jolla on päihteiden käyttöön liittyviä ongelmia, sekä hänen perheelleen ja muille läheisilleen. Palveluja on annettava niin henkilön, hänen perheensä ja muiden läheistensä avun, tuen ja hoidon tarpeen perusteella. Tähän Päihdehuoltolain kohtaan 7§ kannattaa vedota, sekä pyytää päätös kirjallisena.

Päätös maksusitoumuksesta Minnesota-hoitoon kannattaa pyytää kiireellisenä ja samalla aina kirjallisena, sillä sosiaalihuoltolain Sosiaalihuoltolain 45 § pykälän mukaan mukaan toimenpiteitä koskeva asia on käsiteltävä ja päätös tehtävä käytettävissä olevien tietojen perusteella viipymättä siten, ettei asiakkaan oikeus välttämättömään huolenpitoon ja toimeentuloon vaarannu.

Kannattaa varautua myös esittämään selvitys siitä, miksi minnesota-hoito on itselle kaikista soveltuvin hoitomuoto päihdekuntoutukseen. Mikäli asiakas on kyennyt selvittämään hoitomuodon tarpeellisuuden, on kunta velvoitettu vastaamaan hoitomuodon kustannuksista.

Jokaisella kunnalla ja kaupungilla on omat sääntönsä maksusitoumuksen saamiselle, joka kannattaa ottaa huomioon sitä hakiessa. Minnesota-hoidon maksusitoumuksen arvioinnin hoitoon pääsystä voi pyytää oman kunnan päihdehuollosta.

Potilaan maksaessa – Resurs Bank -ostorahoitus

Hakeminen

Rahoituksen hakeminen on helppoa ja nopeaa. Voit tehdä hakemuksen alla olevalla sähköisellä hakemuksella tai paikan päällä asiantuntevan henkilökuntamme avustuksella. Voit valita luoton määräksi koko hoidon hinnan 6200 €, tai osan siitä. Luotonantaja on Resurs Bank AB.

Edut

Rahoituksella on monia etuja. Ensimmäinen lasku lähetetään vasta ostokuukautta seuraavana kuukautena (30–60 pv maksuaikaa), jolloin voi maksaa koko rahoitussumman koroitta ja kuluitta, tai valita joustavan osamaksun (3, 6, 12, 24 tai 48kk). Valitsitpa minkä tahansa maksuajan, ei loppuvelan suorittamisesta etukäteen veloiteta ylimääräistä. Jos haluat tehdä lisäostoksia luotoltasi, onnistuu se ilman erillistä uutta hakemusta.

Sähköinen rahoitushakemus

Täytä lomake tarkasti ja huomioi seuraavat asiat:

 • Voit valita luoton määräksi koko hoidon hinnan 6200 € tai osan siitä.
 • Tutustu tiliehtoihin ja maksuvaihtoehtoihin ennen hakemista
 • Tarkista, että henkilötunnuksesi on oikein täytetty
 • Tarkista, että puhelinnumero ja sähköpostiosoite ovat oikein

Rahoitusesite

Yleiset ehdot

Vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot

Voit halutessasi maksaa hoidon juuri sinulle sopivissa osissa (min. 165,96€/kk):

165,96 € / kk, maksuaika 48 kk*

*Esimerkkilaskelma: Kertaluotto 6200,00 € ja sopimusaika 48 kk. Kuukausierä 165,96 € sisältää koron 12,84 %, luoton perustamismaksun 0 € ja käsittelykulun 0 €/kk. Luottokustannukset yhteensä 1804,83 €, luottohinta 8004,83 € ja todellinen vuosikorko 13,62 %. Rahoitus edellyttää hyväksytyn luottopäätöksen. Palvelun tuottaa Resurs Bank AB.

Jos sinulla on kysyttävää hakemuksesta, rahoitusvaihtoehdoista tai tiliehdoista, ole ystävällisesti yhteydessä Resurs Bankin asiakaspalveluun, puh. 09 622 4308 (ma-pe klo 8-18).

Läheisen maksaessa – Santander-ostorahoitus

Kun potilaan läheinen maksaa hoidon, Santander Ostorahoitus on edullinen ja kätevä vaihtoehto:

 • Esim. 134,56 € / kk, maksuaika 60 kk*
 • Ei vakuuksia eikä takaajia
 • Rahoita koko hoito tai osa siitä
 • Avausmaksu aina 0 €
 • Kiinteä korko, Laskutus kuukausittain tasaerissä
 • Maksuaikaa jopa 7 vuotta
 • Lainan voi maksaa takaisin aikaisemmin ilman lisäkuluja

Kuinka haen rahoitusta?

Klikkaa alla olevaa painiketta. Hakemuslomake avautuu uuteen selainikkunaan.

Tunnistautumista varten tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Luottopäätöksen saat nopeasti ja pystyt myös allekirjoittamaan sopimuksen sähköisesti.

Lopullinen lainasumma vahvistetaan myyjäliikkeen toimesta toteutuneen kauppasumman mukaisesti. Ennakkohakemus ei sido mihinkään tai edellytä ostamista.

*Esimerkkilaskelma: Kertaluotto 6200,00 € ja sopimusaika 60 kk. Kuukausierä 134,56 € sisältää koron 7,95 %, luoton perustamismaksun 0 € ja käsittelykulun 9,00 €/kk. Luottokustannukset yhteensä 1873,60 €, luottohinta 8073,60 € ja todellinen vuosikorko 11,47 %. Rahoitus edellyttää hyväksytyn luottopäätöksen. Palvelun tuottaa Santander Consumer Finance Oy, Risto Rytin tie 33, 00570 Helsinki.

Muistilista hoitoon tulevalle

 • Varmista hoitopaikka puhelimitse numerosta 09-36119880
 • Hoitoon ei saa tulla itse ajavana
 • Voimme tarvittaessa noutaa rautatie- tai linja-autoasemalta
 • Hoitoontulopäivänä ei saa olla päihtynyt
 • Lääkärin lähetettä ei tarvita. Hoidon alussa on lääkärintarkastus
 • Mikäli henkilöllä on työnantajan terveyspalvelut, kannattaa sairausloma hakea koko hoidon ajaksi sieltä. Myös meidän lääkärimme voi kirjoittaa sairausloman
 • Hoidon maksaja tulee olla selvillä. Jos maksaja on kunta, maksusitoumus tulee olla selvitettynä ennen hoitoon tuloa. Maksusitoumusta ei voi hakea hoitoon kirjautumiseen jälkeen
 • Yhteydenpito ja asioiden hoitaminen on rajallista perushoidon aikana

Päihderiippuvaisen tai alkoholistin hoitoon saaminen

Päihderiippuvaisen hoitoon saaminen voi tuntua mahdottomalta. Tämä johtuu päihderiippuvuuden kieltomekanismista. Hoitoon lähteminen ei kuitenkaan ole mahdotonta. Se vaatii tietynlaista otetta ja oikean ajoituksen. Vaikka sinusta tuntuisi, että olette kokeilleet jo kaiken mahdollisen, kannattaa soittaa meille.

Soita 09-3611 9880. Autamme tilanteessa mielellämme.

Arvosteltu 33 kertaa - keskiarvo 4.7/5

Kantamo Blogi

Vastauksia alkoholismiin: Loma loppuu – miten katkaista juominen?

Juttusarjassa käydään läpi Kantamon päivystyspuhelimessa yleisimmin kysyttyjä kysymyksiä. Puheluita tulee päivittäin, pääosin riippuvaisten läheisiltä. Vastaajina ovat Kantamon päihde- ja läheisterapeutit,...

Lue koko kirjoitus

Tunnelmat läheishoitojakson jälkeen, Anneli 68 v.

Kymmenen päivän reissu itseeni Kärkölässä Kantamossa oli hieno kokemus. Messuilla oli kilpailu ja tarjous hoidosta. Minä ilmoittauduin hoitoon tammikuussa. Meitä...

Lue koko kirjoitus

Lue lisää tarinoita Kantamon blogista

Blogiin