09-3611 9880   Avoinna joka päivä 8.00 - 21.00

Minnesota-mallin päihdehoito Kantamossa

Kantamo tarjoaa vertaistuellista Minnesota-mallista hoitoa päihderiippuvaisille. Hoidon päätarkoituksena on saada päihderiippuvainen tai alkoholisti ymmärtämään sairautensa. Sairaus ei ole kenenkään syytä ja siitä voi toipua. Läheiset ovat keskeinen osa hoitoa ja heille järjestetään hoidon aikana maksuton läheisviikonloppu.

Meille hoitoon tullakseen alkoholistin tai päihderiippuvaisen ei tarvitse olla itse motivoitunut raitistumaan. Kunhan hoitoon tuleva on suostuvainen tulemaan Kantamoon, se riittää. Minnesota-hoidon tehtävänä on löytää riippuvaisen sisäinen motivaatio raitistumiselle.

Kantamon Minnesota-hoitoon kuuluu:

 • Perushoito 28-35 vrk täysihoidolla
 • 200 tuntia ohjattua terapiaa
 • Läheisviikonloppu läheisille
 • Ilmainen 11 kuukautta kestävä jatkohoito
 • Vierailut ja lisäviikko hoitokeskuksessamme perushoidon jälkeen

Minnesota-hoidon rakenne Kantamossa

Perushoito

Perushoito on laitosjakso, jonka kesto on 28-35 vuorokautta, riippuen potilaan tilanteesta. Perushoidossa käydään läpi omaa elämää ja potilas saa ymmärryksen päihderiippuvuudesta sairautena. Hoidon alussa on lääkärintarkastus, jossa käydään läpi käytössä olevat lääkkeet ja tarvittaessa saa alasajo-ohjeet pkv-lääkkeille.

Arkipäivisin terapiaa on kello 8-17 ja lisäksi iltaisin tunnin mittainen iltakeskustelu. Viikonlopun ohjelma kulkee läheisviikonloppujen mukaan.

Hoitomme tapahtuu ryhmissä koulutettujen päihdeterapeuttien johdolla, joilla itsellään on omakohtainen toipumiskokemus.

Läheisviikonloppu

Läheiset kuuluvat Kantamon Minnesota-hoitomalliin olennaisesti. Hoidon kolmantena tai neljäntenä viikonloppuna järjestetään läheisviikonloppu. Kutsu viikonloppuun lähtee läheisimmille perheenjäsenille, sukulaisille ja ystäville, joita potilaan päihteiden käyttö on koskettanut. Viikonlopun aikana läheiset pääsevät kertomaan, miltä potilaan päihteiden käyttö on tuntunut ja he saavat selvyyden päihderiippuvuudesta sairautena. Läheinen kuulee viikonlopun aikana sairastuneen suusta, miltä päihteidenkäyttö on tuntunut hänestä itsestään ja mitä hän odottaa raittiilta tulevaisuudelta.

Läheisterapeutin johdolla viikonlopun aikana pääsee purkamaan omia tuntojaan ja suunnittelemaan omaa toipumistaan.

Jatkohoito

Kantamon Minnesota-hoitomallin jatkohoito on maksutonta avohoitoa, joka kokoontuu kerran viikossa 11 kuukauden ajan perushoitojakson jälkeen. Kaikilla läheisviikonloppuun osallistuneilla läheisillä on myös oikeus osallistua jatkohoitoon. Perushoidossa raitistutaan ja jatkohoidossa tuetaan raittiutta.

Intervallijaksot

Perushoidon jälkeen potilaalla elettyään raittiina on mahdollisuus tulla veloituksetta lisäpäiville hoitokeskukseemme.

Muistilista hoitoon tulevalle

 • Varmista hoitopaikka puhelimitse numerosta 09-36119880
 • Hoitoon ei saa tulla itse ajavana
 • Voimme tarvittaessa noutaa rautatie- tai linja-autoasemalta
 • Hoitoontulopäivänä ei saa olla päihtynyt
 • Lääkärin lähetettä ei tarvita. Hoidon alussa on lääkärintarkastus
 • Mikäli henkilöllä on työnantajan terveyspalvelut, kannattaa sairausloma hakea koko hoidon ajaksi sieltä. Myös meidän lääkärimme voi kirjoittaa sairausloman
 • Hoidon maksaja tulee olla selvillä. Jos maksaja on kunta, maksusitoumus tulee olla selvitettynä ennen hoitoon tuloa. Maksusitoumusta ei voi hakea hoitoon kirjautumiseen jälkeen
 • Yhteydenpito ja asioiden hoitaminen on rajallista perushoidon aikana

Päihderiippuvaisen tai alkoholistin hoitoon saaminen

Päihderiippuvaisen hoitoon saaminen voi tuntua mahdottomalta. Tämä johtuu päihderiippuvuuden kieltomekanismista. Hoitoon lähteminen ei kuitenkaan ole mahdotonta. Se vaatii tietynlaista otetta ja oikean ajoituksen. Vaikka sinusta tuntuisi, että olette kokeilleet jo kaiken mahdollisen, kannattaa soittaa meille.

Soita 09-3611 9880. Autamme tilanteessa mielellämme.

Kantamon blogi

9.4.2019 13:21

Milla, kulissialkoholisti, uranainen ja uusperheen äiti

Olen 42-vuotias ja elän uusperheen arjessa, työni on ollut minulle aina merkityksellistä. Olen ollut raittiina…

Lue koko kirjoitus
26.3.2019 22:12

Alkoholistin läheinen elää häpeän ja tuskan kierteessä

Alkoholismi on sairaus, joka hoitamattomana tuhoaa kantajansa elämän. Mutta kärsimään joutuu myös riippuvaisen läheinen, joka…

Lue koko kirjoitus

Lue lisää tarinoita Kantamon blogista

Blogiin