09-3611 9880   Avoinna ma-pe klo 9-21 ja la-su klo 10-21

Läheishoito Kantamossa

Kantamo tarjoaa apua myös alkoholistin ja päihderiippuvaisen läheisille. Kantamon Kantava elämä -läheishoitojaksossa opit ymmärtämään mitä päihderiipuvuus ja alkoholismi ovat, sekä millaisia käytösmalleja sairastuneella on. Tarjoamme läheisille 10 tai 14 vuorokauden läheishoitojaksoa.

Hoidon aikana saat myös käsityksen miten riippuvuus on vaikuttanut sinuun ja miten läheisriippuvuus on ohjaillut elämääsi. Hoidossa pääset käsittelemään omaa elämääsi. Saat jakaa omia ajatuksiasi aiheesta ja myös kuulla toisten kokemuksia.

Hoiton aikana opit ymmärtämään, kuinka päihderiippuvainen kokee omalta kannaltaan päihderiippuvuuden ja sen tuomat elämäntilanteet. Kaikki tämä auttaa sinua irrottautumaan sairaudesta ja ymmärtämään omaa itseäsi.

Sinullakin on oikeus alkaa elää omaa elämääsi vapaana.

Läheinenkin avun tarpeessa

  • Läheishoitojakso auttaa käsittelemään ja hyväksymään sen, mitä on tapahtunut
  • Vaikka riippuvainen raitistuu, voi läheinen silti kärsiä
  • Läheisriippuvuus ohjailee elämää
  • Omia tunteita voi olla vaikea käsitellä
  • Ei riitä, että toinen muuttuu – on myös itse muututtava

Läheishoitojaksot Kantamossa

Kantava elämä - 10 vuorokauden läheishoitojakso

Tarkoitettu kaikille, ketkä kokevat kärsineensä läheisensä päihteidenkäytöstä. Aikaisempaa tietoa päihderiippuvuudesta tai Minnesota-mallisesta hoidosta ei tarvita.

Kantamon läheishoidon seuraavat jaksot

Syyskuu 19.9. - 29.9.

Kantava elämä 10 vrk
Hoitojaksolla 64 h ohjattua terapiaa.
Paikat ilmoittautumisjärjestyksessä

Marraskuu 14.11. - 24.11.

Kantava elämä 10 vrk
Hoitojaksolla 64 h ohjattua terapiaa.
Paikat ilmoittautumisjärjestyksessä

Hoitojakso sisältää täysylläpidon ja 11 kuukautta kestävän jatkohoitoryhmän. Läheishoidon ohjelma ja ennakkotehtävät lähetetään ilmoittautumisen jälkeen.

Päihdehuoltolain perusteella myös läheisellä on oikeus saada palveluja avun, tuen ja hoidon tarpeen perusteella. Tarvittaessa voit tiedustella kunnaltasi maksusitoumusta läheishoitoon.

Hoitojakson hinta

Kantava elämä 10 vrk 1950€

Paikkoja jaksoille on rajoitetusti ja ne varataan ilmoittautumisjärjestyksessä. Itsemaksavien varausmaksu 300€, joka hyvitettään hoidon hinnasta.

Voit ilmoittautua mukaan soittamalla numeroon 040 215 7402 tai messenger-viestein Kantamon fb-sivuilla tai sähköpostitse pauliina.pihlajaniemi@kantamo.fi