Ota yhteyttä:  09-3611 9880

Läheishoito Kantamossa

Riippuvuus on koko perheen sairaus ja vaikuttaa kaikkiin, jotka elävät riippuvaisen rinnalla. Vaikutuspiirissä on saman katon alla asuvan perheen lisäksi ystävät, sukulaiset ja työkaverit. Läheisiin, jotka elävät lähimpänä riippuvaista, sairaus vaikuttaa usein eniten ja näin ollen läheiset omaksuvat helposti läheisriippuvaiselle tyypillisiä käyttäytymismalleja.

Läheisriippuvuus on sairauden kaltainen tila, joka syntyy, kun ihminen elää jonkin hyvin voimakkaan ilmiön läheisyydessä. Läheinen ei kykene käsittelemään tätä voimakasta ilmiötä persoonallisuudessaan vaan sopeutuu sen olemassaoloon muodostaen erilaisia selviytymismalleja. Läheisriippuvuus ilmenee persoonasta riippuen hyvin eri tavalla. Joku saattaa sairastua vahvuteen,  toinen taas masentuu ja lamaantuu. Läheisriippuvainen elää riippuvaisen kautta, ja näin tehdessään, hän kadottaa kyvyn tunnistaa omia tunteitaan ja toiveitaan.

Läheisriippuvainen ihminen on myös hyvin ulkoa ohjautuva. Hän elää muita varten ja haluaa että kaikilla muilla hänen ympärillään on hyvä olla, vaikka oman hyvinvointinsa kustannuksella. Läheisriippuvainen haluaa tulla hyväksytyksi tilanteessa kuin tilanteessa ja on valmis muuttamaan käyttäytymistään tilanteen edellyttämällä tavalla. Hänellä on myös kova tarve kontrolloida kaikkea ympärillään ja pitää kaikki langat omissa käsissään. Huonon itsetunnon seurauksena läheisriippuvaisella on tarve suorittaa asioita ja hakea omaa arvoaan tekemisen kautta. Lisäksi hänen on vaikea luottaa muihin ihmisiin, mikä voi johtaa eristäytymiseen ja läheisyyden kokemisen menettämiseen, koska sitoutuminen ja toisen ihmisen lähelle päästäminen on mahdotonta. 

Läheisriippuvuudesta toipuminen, alkaa ilmiön tunnistamisesta ja tunnustamisesta, irrottautumisen aloittamisesta ja omaan elämään keskittymisestä. Toipuminen läheisriippuvuudesta, kuten päihderiippuvuudestakin on jatkumo. Matka itseen ja itsetuntemukseen

Kantamo tarjoaa apua myös alkoholistin ja päihderiippuvaisen läheisille. Kantamon läheishoidossa opit ymmärtämään mitä päihderiipuvuus ja alkoholismi ovat, sekä millaisia käytösmalleja sairastuneella on. Läheisenä opit tunnistamaan omia haitallisia roolimallejasi sekä vapautumaan niistä.

Läheisterapeutin etävastaanotto

Jos oma tilanteesi päihderiippuvaisen läheisenä mietityttää, voit varata keskusteluajan läheisterapeutin kanssa. Koulutetun läheisterapeutin vastaanotolla saat käytännön tukea ja työkaluja päihderiippuvaisen läheisenä oman elämänhallintasi parantamiseksi ja voimavarojen vahvistamiseksi. Keskustelu on luottamuksellinen. 

Etävastaanottoon voit osallistua sinulle parhaiten sopivana ajankohtana itsellesi sopivasta paikasta. Vastaanottoa varten tarvitset vain tietokoneen tai älypuhelimen sekä verkkopankkitunnukset vahvaa tunnistautumista varten. 

Varaa aika etävastaanotolle tästä

Läheisriippuvuuden laitoskuntoutus

Tarjoamme läheisriippuvuuteen laitoskuntoutusta 12-askeleen menetelmällä.

Hoidon aikana saat käsityksen, miten riippuvuus on vaikuttanut sinuun ja miten läheisriippuvuus on ohjaillut elämääsi. Hoidossa pääset käsittelemään omaa elämääsi. Saat jakaa omia ajatuksiasi aiheesta ja myös kuulla toisten kokemuksia. Läheisriippuvuutta hoidetaan samoilla menetelmillä kuin päihderiippuvuutta osana Kantamon laitoskuntoutusryhmää. Hoitokokonaisuus koostuu 28 vuorokauden mittaisesta laitoskuntoutusjaksosta sekä 11 kk jatkohoidosta. 

Toipuvana läheisriippuvaisena opit tuntemaan elämässä tyytyväisyyttä, levollisuutta, vapautta, energisyyttä, armollisuutta ja rakkautta. Saat takaisin itseluottamusta ja alat kantaa vastuuta omasta elämästäsi ja hyvinvoinnistasi. Opit jakamaan tunteitasi, pitämään puoliasi. Ennen kaikkea annat muiden ottaa vastuun omista teoistaan ja koet tervettä myötätuntoa. Alat pitämään huolta itsestäsi vetäen terveitä rajoja ihmissuhteissasi, ja opettelee sanomaan Ei. Kuntoutuksen myötä ymmärrät, ettei sinun hyvä olosi ole riippuvainen kenestäkään toisesta ihmisestä. Toipunut läheisriippuvainen lopettaa toisten kontrolloimisen ja vastuunkannon toisten ihmisen elämästä. 

Läheinenkin avun tarpeessa

 • Läheishoitojakso auttaa käsittelemään ja hyväksymään sen, mitä on tapahtunut
 • Vaikka riippuvainen raitistuu, voi läheinen silti kärsiä
 • Läheisriippuvuus ohjailee elämää
 • Omia tunteita voi olla vaikea käsitellä
 • Ei riitä, että toinen muuttuu – on myös itse muututtava

Kantamon läheishoito sisältää

 • Perushoito 28-35 vrk täysihoidolla
 • 200 tuntia ohjattua terapiaa
 • Ilmainen 11 kuukautta kestävä jatkohoito
 • Vierailut ja lisäviikko hoitokeskuksessamme perushoidon jälkeen

1. Perushoitojakso

 • 28-35 vrk hoitokeskuksessa, terapiaa 8-17 ja iltaisin 20-21
 • Ryhmäterapiaa, terapeuteilla oma toipumiskokemus
 • Läheisriippuvuudesta toipuminen

2. Jatkohoito

 • Kerran viikossa 11 kuukauden ajan
 • Jatkohoitopaikkakunnat ympäri Suomea
 • Riippuvuudesta vapaan elämän opettelu

3. Intervallioikeus

 • Hoidon käynyt kuntoutuja on tervetullut hoitolaitokseen kertaamaan opittua aina tarvittaessa 1-7 vrk mittaiselle jaksolle ilman lisämaksua

Hoidon hinta

Hoitoon voi kirjautua joka päivä kello 08.00-21.00 välisenä aikana.

Hoidon hinta 6900 euroa tai esim. 148,74 € / kk 60 kk (Santander) tai 187,77 € / kk 48 kk (Resurs Bank). Katso lisää rahoitusvaihtoehdosta tai soita 09-3611 9880.

Kantamolla on ympärivuorokautisen laitoskuntoutuksen toimilupa ja kuuluu Kelan hyväksymiin päihdekuntoutuslaitoksiin.

Toteutamme myös  lyhyempiä läheishoitojaksoa yhteistyössä Läheisten klinikan kanssa

Video: Miten riippuvuus vaikuttaa läheiseen?

Sinullakin on oikeus alkaa elää omaa elämääsi vapaana.

Paras lahja minkä itsellesi voit antaa, on avun pyytäminen ja itsensä hoitaminen. Me autamme sinua. 

Soita 09-3611 9880

Puhelinnumero 09 3611 9880

Lähetä Whatsapp-viesti

Whatsapp-numero 09 3611 9880

Lähetä sähköpostia

info@kantamo.fi

Jatkohoitopaikkakunnat

Kantamon jatkohoitoa tarjotaan yli 30 paikkakunnalla ympäri Suomea.
Lisäksi tarjolla on etäjatkoryhmiä, johon voi osallistua mistä päin maailmaa tahansa.

Lue lisää jatkohoidosta

Kantamo mediassa: