Ota yhteyttä:  09-3611 9880

Mika Muukkonen

Kantamon johtava päihdeterapeutti.

Mika Muukkonen Kantamo

Hei. Olen Mika, ja olen alkoholisti.

Mika Muukkonen on Kantamon johtava päihdeterapeutti. Mika on ollut töissä Kantamon päihdehoitokeskuksessa vuodesta 2018, jota ennen hän on ehtinyt kerätä kokemusta päihdeterapeuttina eri hoitolaitoksissa. Kantamolla Mika siirtyi johtavan päihdeterapeutin tehtäviin vuonna 2019. Mikalla on vankka kokemus päihdealalta. Päihdetyöhön hakeutuminen ei ollut sattuman valinta - sitä voisi kutsua kutsumusammatiksi. Mika on nimittäin itsekin alkoholisti. 

“En ole entinen alkoholisti, vaan olen edelleen. Minä olen vain raitis, toipunut alkoholisti.”

Päihdetyö kutsui Mikaa luonnollisena valintana lähes kaksi vuosikymmentä kestäneen viinanhuuruisen elämän jälkeen. Mika on rauhallinen ja helposti lähestyttävä henkilö, ja toisten ihmisten auttaminen on Mikalle luontaista ja miellyttävää toimintaa.

“Koin, että minulla on paljon annettavaa muille riippuvaisille. Ajattelin, että jos joku minun tarinani kuultuaan hakee itselleen apua ja raitistuu, on kaikella sillä vuosien sekoilulla ja pahalla ololla elämässäni ollut joku merkitys. Muuten se olisi vain hukkaan heitettyä aikaa.” 

Mika ottaa työnsä vakavasti, ja haluaa aidosti auttaa jokaista Kantamoon hakeutuvaa päihderiippuvaista. Mikan oma toipumiskokemus ja pitkään jatkunut raitis, päihteetön elämä yhdistettynä monipuolisiin mielenterveys- ja hoitoalan opintoihin ovat vahva kombinaatio päihdetyössä ja riippuvaisten auttamisessa. 

Päihdealalla Mika aloitti työskentelyn kokemusasiantuntijana. Kokemusta Mikalla nimittäin on, ja häntä on haastateltu alkoholismin kanssa kamppailusta useisiin eri lehtiin. Mika haluaa äänensä kuuluviin, sillä jos asioista ei puhuta, niihin harvoin tulee muutosta. Samanlaisia kohtaloita on tuhansilla suomalaisilla. Aloitetaan teinivuosina ryyppäämisellä, josta muodostuu tapa. 

Kuten monet muut riippuvaiset, myös Mika huomasi, että vuosia kestäneen alkoholin suurkulutuksen jälkeen itse riippuvuus alkaa ohjata elämää. Silloin käy monesti niin, että alkoholinkäyttöä ei pysty lopettamaan, vaikka joskus haluaisikin. 

Mikalla on aito halu auttaa jokaista alkoholistia ja päihderiippuvaista Suomessa. Mika uskoo aidon välittämisen tuovan huolenpidon tunteen, ja rehellisen keskustelun voimaan päihdetyössä. Oma päihderiippuvuus ja toipumiskokemus muuttivat Mikaa nimittäin pysyvästi. Hän vihdoin ymmärsi päihderiippuvuuden todellisen luonteen, ja miten se on vaikuttanut omaan ja läheistensä elämään vakavalla tavalla. Hoitamattomana alkoholismi olisi johtanut Mikankin tapauksessa kuolemaan.

“Haluaisin muuttaa suomalaisessa päihdekäyttäytymisessä suhtautumista alkoholismiin ja päihderiippuvuuteen. Se ei ole moraalinen ongelma tai yksilön oma vika, vaan päihderiippuvuus johtuu geeneistä. Se on vakava sairaustila, josta hyvin harva selviää ilman ammatillista apua.”
“Jos olet alkoholisti tai päihderiippuvainen, muista, että tänään et ole yksin. Riippuvuudesta voi toipua.”

Mika Muukkonen
Johtava päihdeterapeutti
Kantamo Oy
040 4873577
mika.muukkonen@kantamo.fi

Tutustu Minnesota-hoitoon

Mikalla on vuosien kokemus päihdealalta:

Kokemusasiantuntija 2014

Päihdetyön ammattitutkinto 2015

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto 2019

Lähihoitaja, mielenterveys ja päihde 2020

Sosionomi AMK 2023


Työtehtävät:

Kokemusasiantuntija - Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus 2014-

Päihdeterapeutti - Rehappi Oy 2015-2017

Päihdeterapeutti - Kantamo Oy 2018-2019

Johtava päihdeterapeutti - Kantamo Oy 2019-

Mikaa on myös haastateltu lukuisiin eri medioihin:

Jos kiinnostuit lukemaan enemmän Mikan tarinasta, tästä löydät linkkejä haastatteluihin ja Mikan tarinaa käsitteleviin artikkeleihin eri medioissa.

YLE - Radio Suomi: Peliongelmaisia on yhä enemmän ja riippuvaiset ovat päihdeongelmaisia useammin itsetuhoisia

Ylen Aamu: Millainen cocktail on suomalaiset, alkoholi, korona ja kesä?

YLE: Tissuttelu karkasi etätöissä käsistä, mutta Hanna Matilainen väänsi korkin kiinni – juomisen tilalle tuli retkeilyhimo

Aamulehti: Ensimmäinen ryyppy 12-vuotiaana ja tunne hurmasi heti – Sitten vaimo laittoi valitsemaan

Iltalehti: Moni etätyöläinen juo nyt aivan liikaa - kotona alkaa erikoinen roolileikki: ”Kaikki alkavat näytellä mukana"

Ilta-Sanomat: Tunnista hälytysmerkit – raitistunut päihdeterapeutti kertoo, milloin juominen alkaa lähteä käsistä

IT Invalidiliitto-lehti: Toipuminen alkaa riippuvuuden hyväksymisestä

YLE - Radio Suomi: Google rajoittaa päihdehoidon mainontaa - päihdeterapeutti muistuttaa nopean hoitoonpääsyn tärkeydestä

Kodin kuvalehti: Mika on nyt muuttunut mies - lue alkoholistiperheen tarina

Seura: Alkoholisti ja neliraajahalvaantunut löysivät toisensa: ”Elämä tuli takaisin”

Ota yhteyttä, me autamme.

Asiantuntijamme vastaavat luottamuksellisesti ja veloituksetta kaikkiin kysymyksiinne joka päivä aamusta iltaan. Neuvomme päihderiippuvaisia sekä läheisiä kaikissa riippuvuuteen ja hoitoon liittyvissä asioissa.

Soita 09-3611 9880

09 3611 9880 (pvm/mpm)

Lähetä Whatsapp-viesti

Whatsapp-numero 09 3611 9880

Lähetä sähköpostia

info@kantamo.fi